"Grillpizza" (6 småpizzor)
Pizza/bröd-deg:½ påse torrjäst (motsvarar 25 g färsk)
4 dl (knappt) vatten (något varmare än ljummet)
8-9 dl mjöl
Salt
25 g smält smör att pensla brödet med
Blanda jästen med mjölet.
Blanda i resten och låt jäsa ca 30 min.
Dela i 6 bitar och platta ut till rundlar/pizzabottnar (ca 15 cm diameter).
Pensla med smält smör och grilla några minuter per sida.
Toppa de nygräddade bottnarna med chevré, lufttorkad skinka, ruccola och crema di balsamico.
Serveras !
Om man har ont om tid kan man vända ett par tortillas på grillen och toppa enligt ovan - supersnabb och enkel variant. Har man något annat enkelt recept på pizzabotten lär det fungera lika bra.
En dessert fick avsluta kvällen och enklare än så här blir det nog inte.
Sommardessert
1 burk kesella vanilj2 dl "start", "chruncy" eller liknande (musli)
jordgubbar eller andra bär efter tillgång
Varva kesella, "start/chruncy" och bär.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar