tisdag 25 juni 2013

Då kör vi, eller kastar vi loss menar jag!

En regnig kväll i Blekinge, semestern är i antågande och i sinnet är vi redan till havs. Vad kan man bättre göra än att prova nya maträtter för att kunna variera och tillfredsställa gommen även under ledigheten. Kvällen bjöd på "Grillpizza" med smak av medelhavet, det visade sig bli en riktig höjdare så detta recept/denna idé får definitivt åka med i båten.

"Grillpizza" (6 småpizzor)

Pizza/bröd-deg:
½ påse torrjäst (motsvarar 25 g färsk)
4 dl (knappt) vatten (något varmare än ljummet)
8-9 dl mjöl
Salt
25 g smält smör att pensla brödet med

Blanda jästen med mjölet.
Blanda i resten och låt jäsa ca 30 min.
Dela i 6 bitar och platta ut till rundlar/pizzabottnar (ca 15 cm diameter).
Pensla med smält smör och grilla några minuter per sida.
Toppa de nygräddade bottnarna med chevré, lufttorkad skinka, ruccola och crema di balsamico.
Serveras !

Om man har ont om tid kan man vända ett par tortillas på grillen och toppa enligt ovan - supersnabb och enkel variant. Har man något annat enkelt recept på pizzabotten lär det fungera lika bra.



En dessert fick avsluta kvällen och enklare än så här blir det nog inte.

Sommardessert

1 burk kesella vanilj
2 dl "start", "chruncy" eller liknande (musli)
jordgubbar eller andra bär efter tillgång

Varva kesella, "start/chruncy" och bär.
Servera!


Önskar alla en riktigt skön kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar