onsdag 3 juli 2013

Baka ombord

Vad ska man göra när det regnar? Hemma brukar vi baka, så varför inte även i båten. Självklart blir det uppskattat när det serveras nybakat till kaffet. Idag gräddade vi "krabelurerna" i stekpannan på spisen, senare i sommar provar vi kanske att grädda dem i gjutjärnspannan på grillen.

Krabelurer (12-14 st)

1 ägg
3/4 dl mjölk
3/4 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Blanda allt. Smält lite smör i stekpannan och klicka ner smet, grädda ca 3-4 min per sida. Vänd i socker. Klara att servera!




 
 Tips: Blanda alla torra ingredienserna hemma och ta med. I båten är det då bara 1 ägg och mjölk som ska tillsättas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar