onsdag 24 juli 2013

Cesarsallad

Grilla extra kycklingfiléer och några baconskivor kvällen innan så går lunchen fort nästa dag. Det är lättast att göra dressingen hemma, den håller sig i kylen i ett par dagar. 

Cesarsallad
Romansallad
Skivad kyckling
Stekt bacon
Tomat
Parmesanost
Krutonger (pensla med olivolja och grilla stavar av bröd)

Cesardressing
1 äggula
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft (från riktig citron, ej från flaska)
Ett par stänk worchestersauce
6-8 sardeller
Ca 1 dl matolja
1/2 dl riven parmesanost
Vatten
Salt 
Peppar

Mixa allt utom oljan och parmesanost.
Häll i oljan försiktigt. Akta så det inte skär sig.
När man mixat i all olja kan man spä med vatten tills man får en lite lösare konsistens.
Blanda därefter i parmesanosten. 

Vänd romansalladen i dressingen och lägg på tillbehören. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar