måndag 1 juli 2013

Den utlovade glazen/grillsåsen/marinaden

Ja, köpeglaze i all ära men ibland kan man inte låta bli att tycka sin egen är bäst ändå :). Sedan jag fick detta recept har den gjorts åtskilliga gånger, det bästa är att den passar till det mesta faktiskt. Den passar dessutom alla, den är inte stark men fyllig i smaken (detta brukar även passar de lite mindre barnen).

Glaze/grillsås/marinad

1 dl ananasspad
½ dl chilisås
½ dl olja
½ dl kinesisk soya
1 tsk senap
2 msk vinäger
1-2 pressande vitlöksklyftor
ev. lite tabasco

Blanda allt och koka ca 5 min. Klart!
Jag gör alltid minst dubbel sats när jag ändå gör, håller sig länge i kylen.

Tips: Lägg de färdigkokta revbenen i grillsåsen och frys. Perfekt att ta med frusna.
Funkar även med karré-skivor eller fläskfilé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar