fredag 28 juni 2013

Resultatet av invigningen av gjutjärnspannan

Ja, då har vi invigt en lilla gjutjärnspannan och den skötte sig finfint. Middagen som serverades ikväll bestod av potatisgratäng och revben. Hur enkelt som helst och riktigt delikat faktiskt. Revbenen var förkokta (perfekt att koka hemma och ta med sig i båten), potatisgratängen var av färdig "köpe-modell" som bara ska värmas eller gratineras. Visst är det enkelt.

Revben:

Revben (ikväll lagades det kamben)
Vatten så det täcker revbenen 
6-8 svartpepparkorn
1 lagerblad
1-2 klyftade lökar.

Kok ca 1 timme. Låt svalna. Kan frysas.
Glasera en stund innan grillning med valfri glaze.
Grillas tills de fått fin färg och är genomvarma.

Den bästa glazen/grillsåsen är nog trots allt hemmagjord. Det går bra att laga hemma och ha med en burk, funkar till allt kött. Återkommer med recept på detta....

Potatisgratäng:

1 "färdig" potatisgratäng
Färska örter att toppa med

Häll gratängen i formen och ställ formen på grillen (indirekt värme). Låt stå ca 25 min. toppa med ex. timjan. Klart att servera.

"Enkelt men smakfullt"  om jag får citera min pappa :).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar